Poľovnícka sekaná roláda

Potrebujeme:

mleté mäso, koreňová zelenina, 4 vajcia, soľ, korenie, namočená a vytlačená žemľa, cibuľa, cesnak, údená slanina, jalovec (6-8 bobúľ), muškátový orech (štipka), bobkový list (4), zeleninový vývar (bujón), smotana (1/2 l) a hladká múka

Ako na to:

Mleté mäso zmiešame s vytlačenou žemľou, nadrobno nakrájanou cibuľkou, nadrobno nakrájanou slaninkou, pretlačným cesnakom, jedným vajcom, korením a soľou. Po premiešaní vytvoríme plát, na ktorý položíme 3 natvrdo uvarené vajcia a plát zabalíme tak, že nám vznikne roláda. Túto položíme na dobre vymastený plech.
Roládu obložíme nakrájanou koreňovou zeleninou, bobkovým listom, jalovcom, nadrobno nakrájanou cibuľou a cesnakom a nakrájanou slaninkou. Mierne osolíme a posypeme muškátovým orechom. Dáme do rozpálenej rúry piecť na cca 20 minút (200 stupňov), potom teplotu zmiernime na cca 180 stupňov a pečieme ešte hodinu za občasného podlievania zeleninovým vývarom.
Po dopečení roládu vyberieme, zeleninu z plechu rozmixujeme, zahustíme múkou, rozrobenou v smotane. Roládu naporcujeme, prelejeme omáčkou a podávame najlepšie s karlovarskou knedľou.

15.05.2011

Podobné recepty