Dusené bravčové s kalerábom
Potrebujeme:
350 g bravčového pliecka, 1 lyžica oleja, soľ, mleté čierne korenie, 400 g kalerábu, 10 g rastlinného tukku, 20 g hladkej múky, 100 ml mlieka
Ako na to:Mäso nakrájame na kocky a opražíme na oleji. Podlejeme trochou vriacej vody a dusíme. Osolíme, okoreníme a podľa potreby podlievame.
Olúpané kaleráby rozkrájame an kocôčky, pridáme ich k polomäkkému mäsu a spolu dusíme domäkka. Zahustíme zápražkou pripravenou z rastlinného tuku a múky.
Do hotového pokrmu vmiešame mlieko, dochutíme a necháme prejsť varom. Podávame s varenými zemiakmi.
05.05.2011
Podobné recepty
Pizza s duseným bravčovým mäsom, Bravčové kotlety dusené so zeleninou a zemiakmi, Dusené bravčové mäso na rasci, Bravčové kotlety, Pasta asciutta (špagety s mäsom), Bravčové stehno v šampiňónovo-rajčinovej omáčke, Bravčové steaky s medom, Dusené bravčové rezne, Bravčové s fazuľkami, Karfiolová polievka