Tofu na čínsky spôsob

Potrebujeme:

2 balenia bieleho tofu, 2 lyžice oleja, 1 veľký pór, 250 g šampiňónov, 1 dcl vody, 1 lyžičku škrobovej múčky
Marináda: 3 lyžice sójovej omáčky, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžicu oleja

Ako na to:

V miske si pripravíme marinádu zo sójovej omáčky, prelisovaného cesnaku a oleja. Tofu pokrájame na kocky a vložíme do marinády. Necháme odstáť minimálne 2 hodiny. Na oleji speníme na kolieska pokrájaný pór, pridáme na plátky pokrájané šamipňóny a spolu opražíme.
Pridáme tofu aj s marinádou, premiešame, podlejeme vodou, zmiešanou so škrobovou múčkou a krátko povaríme. Podávame s ryžovými rezancami.

31.05.2009

Podobné recepty