Tvarohová torta s ovocím

Potrebujeme:

4 vajcia, 4 PL prášk. cukru, 4 PL polohrubej múky, 2 PL vody, 1 sáčok kypriaceho prášku do pečiva
Krém: 250 g mäkkého jemného tvarohu, 125 g Hery, 80 g prášk. cukru, trocha citrónovej kôry, 1 sáčok želatíny, ovocie na ozdobu torty

Ako na to:

Žĺtka vyšľaháme s prášk. cukrom. Múku zmiešame s práškom do pečiva a jemne vmiešame do vyšľahaných vajec. Pridáme vodu.
Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri teplote 150 °C.
Krém: Tvaroh, heru, cukor a cit. kôru vyšľaháme. Nakrájame ovocie.
Na upečené a vychladnuté cesto natrieme krém.
Ozdobíme tortu s ovocím a nalejeme želatínu. Hotovú tortu dáme na 2 hodiny do chladničky.

25.02.2009 | autor:

Podobné recepty