Tvarohová torta

Potrebujeme:

2 netučné tvarohy (250 g), 1 Hera (250 g), 2 poháre mlieka (1 pohár 200 ml), 1 pohár cukru, 3 vajcia, 1 vanilkový cukor, 2 balíčky mletej želatíny, rum podľa chuti, kakao podľa chuti, 1 pohár alebo plechovka marhúľ alebo broskýň, 1 balíček okrúhlych piškót

Ako na to:

Želatínu vložíme do mlieka a pripravíme podľa pokynov na sáčku, dôležité je dodržať teplotu varu.
Do mixéra vložíme tvaroh, Heru, cukor, vanilkový cukor, vajcia, rum a napučanú želatínu, prikryjeme záklopkou a všetko rozmixujeme.
Medzitým si dno tortovej formy vyložíme piškótami, nalejeme polovicu zmixovanej hmoty, poukladáme ovocím - nie moc husto, je to vidieť na reze torty. Do zvyšku zmixovanej hmoty pridáme kakao, spustíme mixér a opäť dobre premixujeme, aby sme nemali hrudky kakaa.
Týmto kakaovým zvyškom hmoty zalejeme ovocie v tortovej forme, urovnáme a necháme, najlepšie cez noc stuhnúť v chladničke.
Podľa chuti môžeme ozdobiť šľahačkou a preliať štamprlíkom griotky alebo vaječného koňaku.

09.09.2011

Podobné recepty