Viedenská tvarohová torta
Linecké cesto: 0,5 kg múky, 2 vajcia, 20 dkg práškového cukru, 25 dkg masla, citrónová kôra, lyžica vanilkového cukru, 8 bielok, 10 dkg cukru
Tvarohová náplň: 8 vajec, 250 g masla, 750 g tvarohu, citr. kôra, soľ, vanilkový a práškový cukor, kukuričný škrob
Všetky suroviny na cesto zmiešame, vymiešame cesto, necháme odležať 45 minút v chlade a pred spracovaním sa ešte raz premiešame.
Tvarohová náplň: Bielka vyšľaháme. Do druhej misky pridáme cukor, žĺtka, maslo, citr. kôru, soľ, vanilkový a práškový cukor. Všetko spolu zmiešame, pridáme trochu kukuričného škrobu, pridáme tvaroh. Zmiešame bielkovú penu s tvarohovou náplňou.
Do okrúhlej formy dáme trochu vody na navlhčenie formy. Pripravíme cesto vo veľkosti spodku formy. Vyvaľkáme cesto na obvod formy. Poriadne popritláčame. Vlejeme tvarohovú náplň kúsok pod vrch formy, aby sa nám pri pečení náplň nevyliala.
Vložíme do trúby predhriatej na 140° a pečieme najmenej 45 minút. Keď sa začne vrch piecť a trochu zhnedne, znížime teplotu, aby nám torta nevyschla. 2 hodiny necháme schladiť.