Polievka z čerstvých fazuľových strukov

Potrebujeme:

čerstvé fazuľkové strúčiky, kyslú smotanu, maslo, múku, soľ, mleté čierne korenie, cukor, ocot čerstvú kôprovú vňať, zeleninový vývar

Ako na to:

Maslo rozpustíme, zaprášime hladkou múkou a miešame, kým múka nezíska mierne zlatistú farbu. Odstavíme a postupne prilievame vývar. Neprestávame miešať, aby nám nevznikli hrudky.
Opäť postavíme na sporák, primiešame očistené a pokrájané fazuľkové struky.
Polievku privedieme do varu a varíme, kým struky nezmäknú. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Trošku vývaru odoberieme a zmiešame s kyslou smotanou. Rozmiešanú zmes potom vlejeme do polievky. Zabránime tak tomu, aby sa smotana v polievke zrazila.
Polievku pred podávaním dochutíme octom a trochou cukru, prípadne dozdobíme čerstvou kôprovou vňaťou.

26.10.2008

Podobné recepty