Bažant pečený s jablkami

Potrebujeme:

1 bažant, 50 g údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice jarabinového kompótu, 2 jablká, pol lyžičky mletej škorice, 1 klinček, 1 dcl jablčného muštu

Ako na to:

Očisteného, vypitvaného bažanta umyjeme,nasolíme, okoreníme a obalíme slaninou.
Dáme do pekáča prsiami dolu, pridáme jarabinový kompót, ošúpané, na štvrtky nakrájané, jadrovníkov zbavené jablká, škoricu, klinček, podlejeme muštom, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme domäkka.
Počas pečenia obraciame a polievame vypečenou šťavou. Mäkkého bažanta odkryjeme a upečieme dočervena. Podávame so zemiakovou kašou a kompótom.

09.12.2008

Podobné recepty