Údené mäso

Fazuľa s údeným

Na tuku restujeme nakrájanú cibuľu domäkka, zaprášime ju múkou a pridáme vymiešanú múku s trochou mlieka. Zalejeme zvyšným mliekom a vychladnutým vývarom z vareného kolena. Pridáme fazuľu...

Šunka na víne

Z masla a múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme ju vínom, dochutíme soľou, mletým čierny korením, ovaríme a precedíme. Z uvareného mäsa nakrájame hrubšie rezne a dáme ich do teplej...

Fliačky zapekané s mäsom

Z múky, vajca a vody vypracujeme cesto. Na doske ho vyvaľkáme a pokrájame na malé fliačky, ktoré v osolenej vode uvaríme. Uvarené fliačky prepláchneme a scedíme. Maslo vymiešame do peny,...

Stehienko s bobkovým listom

Zaobstarajte si 1 kg údené stehna - aj viac. Uvarte s bobkovým listom, celým čiernym korením a novým korením domäkka. Vývar preceďte a zmiešajte s nálevom z naloženej červenej repy (čo...

Program.sk

Údená rolka s hrachovým pyré

Hrach deň dopredu namočíme do studenej vody, v ktorej ho potom uvaríme domäkka. Prelisujeme ho cez jemné sito, osolíme a pyré zjemníme mliekom. Údenú rolku krátko povaríme vo vode, scedíme...

Údené bravčové v rajčiakovej omáčke

Na oleji opražíme múku, zalejeme vodou a za stáleho miešania privedieme do varu. Na miernom ohni varíme 20 min. Počas varenia pridáme celú cibuľu, bobkový list, s trochou vody rozmiešaný rajčiakový...

Údené mäso so zemiakovou kašou

Zemiaky očistíme, uvaríme, čiastočne scedíme a dobre vymiešame. Mlieko prevaríme s maslom a postupne zamiešame do zemiakov. Jablká olúpeme a udusíme do mäkka na troche vody. Vmiešame do pripravenej...

Údené mäso v zemiakovej škrupinke

Mäso umyte a osušte. Na niekoľkých miestach ho nakrojte nožom a pozasúvajte doň ošúpané a napoly prekrojené strúčiky cesnaku. Mäso natrite soľou a korením, prikryte a odložte na 30 min do chladničky. Mäso...

Baba s údeným mäsom

Mäso, klobásu a slaninu uvaríme domäkka, žemle pokrájame na väčšie kocky a zalejeme vývarom. Pridáme na kúsky pokrájané mäso a klobásu. Ochutíme korením, soľou a muškátovým orieškom....

Údené karé na víne

Mäso umyjeme, vložíme do pekáča, pridáme slivky, zalejeme vínom zmiešaným s 2,5 dcl vody, prikryjeme a 24 hodín marinujeme. Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Mäso vyberieme...

Strany 1234...6