Sladké jedlá

Ryžový nákyp

Ryžu dokonale premyjeme, vložíme do rajnice, zalejeme mliekom, osolíme, pridáme cukor a dolejeme vriacou vodou asi 1 cm nad úroveň ryže. Premiešame a udusíme domäkka. Do horúcej ryže vmiešame...

Slivkový nákyp

Z nasucho opraženej múky a masla urobíme svetlú zápražku, zalejeme ju teplým mliekom a vyšľaháme na hladkú bešamelovú omáčku. Počas miešania pridáme cukor. Potom primiešame postrúhanú...

Jednoduchý trhanec

Z mlieka, vajec, cukru, soli a múky vypracujeme riedke hladké cesto. Na plechu rozpálime masť, rozotrieme naň pripravené cesto a vložíme piecť do vyhriatej rúry. Nedopečený trhanec vyberieme...

Vrstvená žemľovka

Rožky nakrájame na tenké plátky, vajíčka, cukor a trošku soli rozmiešame v 1/4 l mlieka. Týmto zalejeme nakrájané rožky a necháme vsiaknuť. Posypeme cukrom a škoricou. Maslom vymažeme...

Program.sk

Lievance s jahodami a ovocnou penou

Do mierne ohriateho mlieka rozdrobíme droždie, pridáme vajce, kryštálový cukor, trochu soli a citrónovej kôry a za stáleho šľahania pridávame najskôr hladkú, a potom hrubú múku. Dobre...

Ovocná nátierka

Mäkký tvaroh s maslom, cukrom a smotanou vyšľaháme na hladkú hmotu, do ktorej zamiešame vykôstkované zavárané alebo čerstvé ovocie. Chuť upravíme citrónovou šťavou alebo kôrou.

Orechové trubičky

Pomleté ​​oriešky zvaríme s mliekom, pridáme cukor a nastrúhanú kôru. Necháme vychladnúť. Lístkové cesto rozvaľkáme a nakrájame na štvorce. Vychladnutú náplň zavinieme do štvorčekov...

Tvarohové ovocné knedlíčky

V mise uhnetieme z tvarohu, osolenej múky a žĺtkov cesto na knedle, z ktorého utvoríme valček. Nakrájame ho na plátky, dlaňou ich rozmáčkneme a na každý kus cesta položíme ovocie. Knedle...

Lúpačky

Zo surovín vypracujeme cesto. Cesto necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto potrieme žĺtkom, môžeme posypať makom a dáme piecť.

Trubičky

Suroviny poriadne prepracujeme, najlepšie rukami, až máme cesto hotové. Dáme ho do chladničky na 2 hodiny stuhnúť. Potom si vždy kúsok odlúpeme, vyvaľkáme, namotáme na trubičky, potrieme...

Strany 1...3456789...40