Omáčky

Neapolská omáčka

V hrnci zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú slaninu, šunku, cibuľu, mrkvu a 5 minút restujeme. Na základ vložíme mleté ​​mäso a restujeme ďalších 15 minút. Potom pridáme olúpané...

Omáčka k varenej zelenine

Majonézu rozmiešame vidličkou. Zľahka do nej primiešame ušľahanú šľahačkovú smotanu, nasekanú šunku, pomarančovú a citrónovú šťavu. Pridáme štipku soli a čierneho korenia. Dochutíme...

Brusnicová omáčka

Očistené, umyté brusnice spolu s cukrom a troškou vody varíme do mäkka. Pridáme očistené, postrúhané jablká, chvíľu ešte povaríme a hotové pretrieme cez sito. Podávame k pečenému mäsu.

Studená omáčka so zelenými vňaťami

Všetky suroviny dobre premiešame a servírujeme chladené k rôznym druhom mäsa.

Program.sk

Ovocná omáčka

Z masla a múky pripravíme bledú zápražku. Do hrnca odmeriame vodu, pridáme cukor, škoricu, štipku soli a keď voda zovrie, vlejeme do nej pripravenú zápražku rozmiešanú so studeným mliekom....

Brusnicová omáčka

Zo žĺtkov, oleja a citrónovej šťavy urobíme postupným miešaním základnú majonézu. Túto potom rozmiešame so sladkou smotanou a pridáme zavárané brusnice. Podávame k zverine.

Brusnicová omáčka

Zo žĺtkov a oleja urobíme postupným miešaním základnú majonézu. Do hotovej majonézy pridáme citrónovú šťavu, smotanu, zavárané brusnice (bez šťavy) a celé znova dobre premiešame. Podľa...

Tymianová omáčka

Na masle opražíme nakrájanú cibuľu do ružova, potom pridáme múku, zalejeme vodou, pridáme všetko korenie, soľ a za stáleho miešania varíme asi 20 minút. Omáčku dochutíme masoxom a pridáme...

Uhorková omáčka

Z masla a múky urobíme svetlú zápražku, ktorú zriedime vývarom a za občasného zamiešania varíme 15 minút. Pridáme na kolieska pokrájané uhorky, soľ, cukor a znova varíme asi 5 minút.

Chrenová omáčka studená

V porcelánovej nádobe vymiešame smotanu s octom, soľou a cukrom. Pridáme toľko jemne nastrúhaného chrenu, aby sme dostali hustú omáčku.

Strany 1234...19