Mäsité jedlá a ryby

Guláš z hovädzieho mäsa

Očistenú a na kúsky nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme na kocky nakrájané mäso a spolu opečieme. Poprášime mletou sladkou paprikou, štipľavou červenou paprikou, trocha osolíme,...

Kuracie rezne na zeleno

Mäso umyjeme a osušíme. Osolíme, okoreníme a na rozpálenom olivovom oleji ho orestujeme z oboch strán. Bylinky umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Pridáme soľ s olivovým olejom a premiešame....

Morčacie stehno so šalotkami

Vykostené morčacie stehno osolíme, posypeme grilovacím korením, celou rascou, pokvapkáme olejom a dáme do zapekacej misy. Uložíme šalotky aj so šupkou, celé strúčiky cesnaku a nakrájané...

Plnená roštenka

Nakrájanú roštenku naklepeme, osolíme a naplníme pripravenou plnkou: šunku zmiešame s uvarenými, na kocky nakrájanými zemiakmi, smotanou, žĺtkami, pridáme hrášok, okoreníme a osolíme....

Program.sk

Zapečený bravčový rezeň

Bravčové mäso nakrájame na plátky, naklepeme a osolíme. Pripravíme si zmes z múky, vajec, vína a šunky, ktorú sme pokrájali na kocky, pridáme v mlieku namočené rožky, premiešame, dochutíme...

Morčacie soté v placke

Mäso nakrájame na kocky alebo plátky asi 4 cm dlhé. Všetky prísady okrem oleja zmiešame v miske a pridáme k nakrájanému mäsu. Odložíme na 3 hodiny na chladné miesto, a potom vyprážame na rozpálenom...

Pečený moriak

Tuk a pečienku z moriaka jemne posekáme. Gaštany z jednej strany narežeme a varíme vo vode, kým sa nedajú olúpať. Po olúpaní ich uvaríme vo vývare z mäsa do mäkka. Prelisujeme ich, zmiešame...

Domáca jaternica

Hlavu s lalokom a mäso, ktoré je pri črevách, uvaríme, vykostíme a zomelieme. Ryžu zalejeme osolenou vodou a pod pokrievkou udusíme v rúre do polomäkka. Necháme ju vychladnúť. Cibuľu nadrobno...

Teľacia pečeň na víne

Z vína, citrónovej šťavy, nastrúhanej cibule, majoránu, bobkového listu, korenia a soli pripravíme marinádu a do nej na deň vložíme na malé plátky nakrájanú pečeň. Pred podávaním...

Guľky z bravčového mäsa

Mäso zmiešame so strúhankou namočenou asi v 1 dcl vody, ochutíme soľou, mletým čiernym koreníme a mletou paprikou. Vlhkou rukou vytvarujeme guľky (nesmú byť popraskané), zľahka ich sploštíme...

Strany 1...45678910...419