Mäsité jedlá a ryby

Kuracie závitky s cibuľkou

Kuracie prsia mierne rozklepeme na plátky, ktoré osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a posypeme sušeným cesnakom. Na každý kúsok ochuteného kuracieho mäsa dáme plátok hydinovej šunky...

Panenka so zeleninou

Nakrájanú panenku osolíme, okoreníme mletým bielym korením a prudko opečieme v panvici na malom množstve oleja z oboch strán. Po opečení vyberieme a odložíme na teplé miesto. Nadrobno nakrájanú...

Hydinové palacinky s cesnakovou omáčkou

Hydinové palacinky osolíme, posypeme sušeným oreganom a tymianom, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme korením na hydinu a pokvapkáme palmovým olejom. Ochutené mäso necháme 15 minút...

Šunkové knedle

Nakrájanú cibuľu orestujeme v panvici na oleji spolu s nakrájanou slaninou. Rožky nadrobno nakrájame, zalejeme mliekom a necháme 15 minúť odstáť. Pridáme rozšľahané vajcia, polohrubú...

Program.sk

Bravčová roláda so syrom

Bravčovú panenku naklepeme na plát, ktorý osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme nahrubo nasekaným syrom Niva a nasekanou pažítkou. Opatrne zvinieme do rolády, zviažeme niťou...

Srnec na hubách

Odblanené srnčie mäso pokrájame na rezne a natrieme korením rozmiešaným v troche oleja. Uložíme na niekoľko hodín do chladničky. Na rozohriatom oleji mäso prudko opečieme, podlejeme vodou...

Hovädzí tokáň

Mäso pokrájame na hrubšie rezance a prudko opečieme na rozohriatom oleji. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ a mleté čierne korenie. Opečieme, primiešame prelisovaný cesnak, tlčený...

Plnená vaječná omeleta

Pečienky nakrájame na kúsky. Na oleji speníme cibuľu a pečienky orestujeme. Dochutíme mletou červenou paprikou, pridáme kečup, petržlenovú vňať, prehrejeme a odstavíme. Vajcia rozšľaháme...

Bravčové mäso po čínsky

Umyté mäso pokrájame priečne cez vlákna na malé rezance. Očistený pór rozrežeme na 4 cm kúsky, a potom na pásiky široké asi 4 mm. Mandle pokrájame na tenké rezančeky a opražíme na sucho....

Ryba na anglický spôsob

Rybu očistíme, po dĺžke prekrojíme, odstránime kosti, stiahneme kožu a pokrájame na kusy. Do vody dáme trocha octu, soli a rybu v nej varíme 5 - 10 minút. Potom ju vyberieme. Do smotany pridáme...

Strany 1...567891011...419