Jahňacia roláda s fazuľkou

Potrebujeme:

1 jahňaciu lopatku, soľ, 350 g sterilizovanej zelenej fazuľky, 6 plátkov prerastenej údenej slaniny, 120 g tvrdého syra, olej, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 2,5 dcl bieleho suchého vína, 1,5 dcl sladkej smotany, mleté biele korenie, 1 lyžičku práškového cukru, 1 lyžičku maizeny

Ako na to:

Mäso odblaníme, ostrým nožom vykostíme, umyjeme, mierne naklepeme a vzniknutý plát mäsa osolíme. Poukladáme naň plátky údenej slaniny, fazuľku, syr nakrájaný na hranolčeky, zvinieme ho a previažeme niťou.
Na rozohriatom oleji roládu opečieme zo všetkých strán, podlejeme vínom, nálevom z fazuľky, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme 60 minút.
Počas pečenia obraciame a podľa potreby podlievame horúcou vodou.
Potom odkryjeme a upečieme dočervena.
Upečené mäso vyberieme, do výpeku pridáme paradajkový pretlak, korenie, cukor, smotanu rozmiešanú s maizenou a za občasného premiešania chvíľu varíme.
Napokon roládu nakrájame a podávame poliatu omáčkou s opekanými zemiakmi, ozdobíme zvyšnou fazuľkou.

13.11.2008

Podobné recepty