Zapečené zemiaky s makrelou

Potrebujeme:

6 veľkých zemiakov, 3– 4 PL čerstvého nastrúhaného chrenu, 150 ml nízkotučného mlieka, 1 viazaničku jarnej cibuľky, 6 plátkov údenej makrely bez kože, soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

Neošúpané zemiaky dobre umyjeme, vydrhneme kefkou a v slanej vode uvaríme domäkka. Uvarené pozdĺžne prekrojíme a lyžičkou vydlabeme dreň tak, aby vznikla mištička.
V rúre predhrejeme gril alebo ju vyhrejeme na najvyšší stupeň. Jarnú cibuľku pokrájame na menšie kúsky, makrely roztlačíme a mlieko mierne nahrejeme.
Zemiakovú dreň roztlačíme v miske vidličkou. Pridáme nastrúhaný chren, teplé mlieko a vymiešame na krémovitú zmes. Primiešame nakrájanú jarnú cibuľku a roztlačenú rybu.
Podľa chuti osolíme, okoreníme a touto zmesou naplníme vydlabané zemiakové misky. Naplnené mištičky poukladáme plnkou hore na plech vystlatý papierom na pečenie.
Plech vložíme do rúry a asi 5 minút zapekáme, až sa zemiaky prehrejú a zozlatnú. Podávame s čerstvou zeleninou.

14.12.2008

Podobné recepty