Zapečená cibuľa s pivom

Potrebujeme:

1 kg cibule, 60 g masla, 2 kg zemiakov, 500 ml svetlého piva, 2 smotany, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, 100 g strúhaného tvrdého syra, maslo

Ako na to:

Cibuľu posekáme nadrobno a na troche masla ju smažíme do zlatista. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Do zapekacej nádoby ukladáme po vrstvách zemiaky a cibuľu tak, že prvé a posledné sú zemiaky. Pivo zmiešame so smotanou, pridáme soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, syr a dôkladne zamiešame. Zmes nalejeme na vrstvy, na vrch uložíme pláty masla. Vložíme do rúry rozohriatej na 220°C a pečieme asi 2 hod. Keď pokrm začne chytať farbu, stíšime na 180°C. Čím dlhšie pečieme, tým je jedlo chutnejšie. Podávame so zeleninovým šalátom.

14.04.2008

Podobné recepty