Pikantné prekvapenie

Potrebujeme:

4 porcie
500 g bravčového stehna, 1 cibuľu, 3 lyžice oleja, 150 g čerstvých alebo sterilizovaných šampiňónov, 1 strúčik cesnaku, mleté čierne korenie, soľ, čili papričky podľa chuti, 1 lyžičku hubového korenia, 1 lyžicu vegety, 500 ml piva, 1 balenie mrazenej zeleninovej zmesi, strúhaný tvrdý syr na posypanie

Ako na to:

Umyté mäso nakrájame na pásiky a orestujeme na oleji spolu s nakrájanou cibuľou. Pridáme očistené, nakrájané šampiňóny, pretlačený cesnak, soľ a všetky koreniny. Premiešame, podlejeme pivom a dusíme. Postupne podľa potreby podlievame pivom.
Zeleninovú zmes uvaríme zvlášť vo vode úplne domäkka, popučíme ju vidličkou a pridáme k mäsu.
Mäsovo-zeleninovú zmes podlejeme zvyšným pivom a dusíme 1 hodinu.
Podľa chuti podávame posypané strúhaným syrom. Prílohou môžu byť zemiaky alebo chlieb.

03.12.2009

Podobné recepty