Baranie stehno na víne

Potrebujeme:

baranie stehno (asi 2 kg) soľ, moridlo (2 mrkvy, 2 petržleny, 1 zeler, 2 cibule, 4 PL octu, 10 zrniek čierneho korenia, 4 zrnká nového korenia, 1 klinček, 2 bobkové listy, 10 zrniek borievok), olej, 100 g údenej slaniny, 3 dcl červeného vína, kečup, worcesterská omáčka

Ako na to:

Mäso vykostíme, osolíme a motúzom previažeme. Vložíme do vychladnutého moridla najmenej na dva dni. Moridla musí byť toľko, aby zakrývalo mäso.
Moridlo si pripravíme tak, že vodu prevaríme s nakrájanou zeleninou, cibuľou, octom, korením, klinčekom, bobkovými listami a borievkami a dáme vychladnúť.
Po dvoch dňoch mäso z moridla vyberieme, necháme odkvapkať, osušíme osuškou a na rozpálenom oleji rýchlo opečieme po všetkých stranách.
Po opečení ho podľa potreby podlejeme olejom a obložíme plátkami slaniny.
Do pekáča vložíme časť zeleniny z moridla a pečieme v horúcej rúre a občas podlievame moridlom. Pred dopečením prilejeme červené víno a mäso dopečieme. Mäkké mäso vyberieme, na doske ho pokrájame na tenké plátky, šťavu dochutíme kečupom a worcesterskou omáčkou. Podávame s ryžou.

25.07.2014

Podobné recepty