Pečené rolované baranie stehno

Potrebujeme:

1, 5 kg baranieho stehna, 100 g masla, 1 cibuľa, 150 g koreňovej zeleniny, 75 g paradajkového pretlaku, 20 g hladkej múky, 1, 5 dl červeného vína, 1, 5 dl vývaru z kostí, petržlenová vňať, , Plnka:, 50 g údenej slaniny, 100 g šampiňónov, 150 g mäkkej salámy, 2 žemle, 2 vajcia, cesnak, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Vykostené stehno dôkladne zbavte tuku a blán. Rozrežte ho tak, aby vznikol plát mäsa, ktorý dobre rozklepte a osoľte.
Pripravenou plnkou potrite plát mäsa a previažte niťou. V pekáči zohrejte maslo, orestujte na plátky nakrájanú cibuľu a na kolieska nakrájanú koreňovú zeleninu, vložte mäso. Prudko ho opečte zo všetkých strán, podlejte vývarom a prikryté pečte vo vyhriatej rúre asi 50 min. Počas pečenia obracajte a podlievajte vývarom. Ku koncu pečenia pridajte rajčiakový pretlak.
Keď je mäso mäkké, šťavu vyduste na tuk, prilejte víno, v ktorom ste rozmiešali múku, krátko povarte a preceďte. Do hotovej omáčky pridajte nadrobno posekanú petržlenovú vňať. Pečené rolované baranie stehno nakrájajte, polejte omáčkou a podávajte s knedľou.

Plnka: Slaninu nakrájajte na kocky, opražte, pridajte očistené, na plátky nakrájané huby a chvíľu poduste. Do vychladnutej zmesi pridajte na rezance nakrájanú mäkkú salámu, žemle namočené do vody a vytlačené, soľ, rozotretý cesnak, vajcia, mleté čierne korenie a vypracujte.

04.03.2007

Podobné recepty