Hovädzí guláš s hráškom

Potrebujeme:

300 g hovädzej nožiny (kližky), 100 g cibule, 2 lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica mletej červenej papriky, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 80 g sterilizovaného hrášku, kúsok póru alebo mladej cibuľky na posypanie

Ako na to:

Umyté mäso čiastočne odblaníme, pokrájame na kocky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a premiešame.
Cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame.
Na oleji dohneda opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a za stáleho miešania opražíme. Posypeme mletou červenou paprikou, premiešame a miernym varom varíme vo vlastnej šťave, kým sa šťava čiastočne nevyvarí.
Pridáme paradajkový pretlak, sterilizovaný hrášok, podlejeme vodou a udusíme domäkka. Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby podlievame malým množstvom vody, aby mäso neprihorelo.
Pred podávaním posypeme umytým pokrájaným pórom alebo cibuľkou.

11.08.2012

Podobné recepty