Fazuľový guľáš (maďarský)

Potrebujeme:

1/5 kg bravčového pliecka, 1/5 kg hovädzieho mäsa, 1 konzervu červenej fazule, 1 veľký pohár leča (700 ml), cibuľu, masť, hovädzí bujón, soľ, čierne mleté korenie, sladkú a štipľavú papriku

Ako na to:

Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme do zlatista na masti. Mäsá pokrájame na kocky a trošku orestujeme, potom prilejeme lečo a troška vody, okoreníme, pridáme hovädzí bujón, čierne mleté korenie, štipľavú a sladkú papriku a necháme pod pokrievkou dusiť do mäkka.
Keď sa mäso uvarí nakoniec dochutíme ešte soľou. Podávame s vaječnými haluškami, cestovinami alebo knedľou.

12.09.2009

Podobné recepty