Mexická chilli polievka

Potrebujeme:

mleté bravčové mäso, 2 rajčinové pretlaky alebo 1 l rajčinového neochuteného džúsu, 3-4 rajčiny, 1 konzerva bielej fazule, 1 konzerva červenej fazule v slanom náleve, pór
Na dochutenie: 1 ks nastrúhaného muškátového orechu, cesnak, soľ, chilli korenie, chilli sójová omáčka ostrá, sójová omáčka sladká, mleté čierne korenie, sladká paprika, 2 PL whisky

Ako na to:

Na oleji orestujte dve veľké cibule. Zlejte fazuľové konzervy a nechajte odkvapkať. Na orestovanú cibuľu dajte dve lyžičky mletej sladkej papriky a zalejte pohárom vody. Do hrnca dajte dusiť bravčové mleté mäso, posypte čiernym korením, pridajte nakrájaný cesnak. Ďalej duste pod zakrytou pokrievkou a nastrúhajte celý muškátový oriešok, stále duste. Do polievky pridajte chilli korenie ostré, tekutú sójovú omáčku ostrú, tekutú sójovú sladkú, chilli korenie, 2 PL alkoholu. Nakrájajte rajčiny bez šupky a dajte ich do hrnca. Stále duste do mäkka, mäso musí byť uvarené a mäkké. Pridajte fazuľu a duste ďalej. Do hrnca pridajte ešte dve konzervy rajčinového pretlaku alebo liter rajčinového džúsu a nechajte prejsť varom. Keď polievka s pretlakmi zovrie, pridajte na kolieska nakrájaný pór a po dvoch minútach odstavte zo sporáka. Pór by ma ostať iba minimálne sparený. Polievku môžeme podávať napr. s tortillami, pita chlebom alebo arabským chlebom.

23.12.2007

Podobné recepty