Hovädzia pečienka po záhradnícky

Potrebujeme:

1, 5 kg roštenky v celku, 50 g masla, , Omáčka:, 1 karotka, 1 cibuľa, 1 vetvička zelerovej vňate, 50 g masla, 50 g mletého hovädzieho mäsa, 1 kopcovitá PL múky, 1 pohár suchého bieleho vína, ¼ l silného hovädzieho vývaru, 1/8 l madeiry, petržlenová vňať, šalvia, majoránka, tymian, soľ, korenie, , Príloha:, po ½ kg malej karotky, malej červenej repy, zelených fazuľových strukov, nasekaná petržlenová vňať

Ako na to:

Omáčka: Karotku a cibuľu očistite a jemne posekajte, zelerovú vňať nakrájajte na malé kúsky. Zmes poduste na masle dozlatista. Pridajte do nej mleté mäso, bylinky a dobre opečte. Poprášte múkou. Nechajte orestovať a zalejte bielym vínom, vývarom a lyžicou madeiry. Ochuťte a nechajte 20 min. povariť.

Príloha: Karotku a repu očistite a umyte. Ozdobným nožom nakrájajte na pekné tvary. 10 min. ich blanšírujte v osolenej vode a nechajte odkvapkať. Fazuľové struky odstopkujte a povarte v osolenej vode. Nechajte v teple.
V pekáči si rozpáĺte maslo, položte naň roštenku a opečte zo všetkých strán. Keď má zlatohnedú farbu, pridajte karotku a repu , prikryte a nechajte 30 minút dusiť.
Omáčku z madeiry preceďte, nalejte do pekáča s mäsom a nechajte ďalších 10 min. dusiť. Pred podávaním doplňte zvyšnou madeirou, ale už nevarte. Upečené mäso preložte na predhriatu misku, obložte zeleninou, prelejte omáčkou a posypte petržlenovou vňaťou.

13.06.2006

Podobné recepty