Hovädzia štefánska pečienka

Potrebujeme:

600 g zadného hovädzieho mäsa, 2 vajcia uvarené natvrdo, olej, 1 cibuľa, 50 g rajčiakového pretlaku, 1 lyžica hladkej múky, mleté čierne korenie, soľ, 3 dcl zeleninového bujónu

Ako na to:

Mäso umyjeme, osušíme, ostrým nožom urobíme otvor, vtlačíme doň vajcia a previažeme niťou.
Na rozohriatom oleji opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, vložíme mäso a opečieme zo všetkých strán. Podlejeme horúcou vodou, osolíme, okoreníme, pridáme rajčiakový pretlak, prikryjeme a dusíme domäkka.
Počas dusenia mäso obraciame a podľa potreby podlievame horúcou vodou. Mäkké mäso vyberieme, šťavu poprášime múkou, zalejeme bujónom, premiešame a niekoľko minút povaríme.
Mäso podávame pokrájané na plátky, preliate omáčkou, s dusenou ryžou a zeleninovým šalátom.

09.02.2012

Podobné recepty