Hrušky v karamelovom kréme

Potrebujeme:

4-8 zrelých hrušiek, 150 g cukru, 1 l mlieka, 2 balíčky vanilkového pudingu, 1 citrón, 1 šľahačkovú smotanu, čokoláda, práškový cukor

Ako na to:

Kryštálový cukor skaramelizujte, zalejte ho polovicou mlieka a za mierneho miešania priveďte do varu. Vo zvyšnom mlieku rozhabarkujte pudingový prášok a vlejte do vriaceho karamelového mlieka.
Za stáleho miešanie chvíľu povarte a potom odstavte.
Hrušky očistite, zbavte jadrovníkov a pozdĺžne pokrájajte na štvrťky. Pokvapkajte ich citrónovou šťavou aby nezhnedli. Ak sú tvrdé, môžete ich chvíľu povariť v osladenej vode. Hrušky poukladajte zvisle do širších sklenených pohárov, zalejte ich karamelovým krémom a dajte zachladiť. Pred podávaním ozdobte trochou šľahačky a strúhanou čokoládou.

29.07.2006

Podobné recepty