Sviatočný kurací závin

Potrebujeme:

4 porcie
1 kura, 1 lístkové cesto, 50 g krájaných mandlí, 10 g zeleného petržlenu, 2 vajcia, 150 g syru feta (alebo Balkánskeho syra), 5 lyžíc olivového oleja, 1 hrsť vegety, soľ, korenie

Ako na to:

Kura uvaríme v okorenenej vode. Mandle nasucho opražíme. Lístkové cesto si rozdelíme na 4 diely. Každý diel natenko vyvaľkáme, pláty lístkového cesta prikryjeme mokrou utierkou, aby nevyschli. Medzitým uvarené kura oberieme a nakrájame na kúsky, ku kurčaťu pridáme vajce, nakrájaný syr a petržlen, okoreníme zmesou Korenie na kurča. Zmes premiešame.
Pekáč potrieme vodou, vložíme do neho 1 plát lístkového cesta, potrieme olivovým olejom, posypeme časťou pražených mandlí a na cesto dáme časť kuracej zmesi. Postup opakujeme, končíme cestom, ktoré potrieme vajcom a posypeme praženými mandľami.
Pečieme v rozohriatej rúre na 200 °C, 20-30 minút, až je cesto zlaté. Krájame na kocky a podávame teplé alebo studené.

Príloha: zeleninový šalát

14.10.2011

Podobné recepty