Kurací závin

Potrebujeme:

15 dkg kuracích pŕs, 2 mladé cibuľky, 10 dkg šampiňónov, 1 nasekaný petržlen, čierne korenie, soľ, 1/2 KL tymiánu, 2 vajcia, 25 dkg strúhaného parmezánu, 1 lístkové cesto

Ako na to:

Kuracie mäso nakrájame na kúsky, okoreníme a sprudka opečieme na oleji.
Na panvici podusíme nakrájané cibuľky so šampiňónmi, pridáme petržlen, soľ, korenie, tymián. Do vychladnutej zmesi vmiešame 1 žĺtok a parmezán.
Lístkové cesto rozvaľkáme a potrieme rošľahaným vajcom. Na vrch cesta navrstvíme zmes i s mäsom a opatrne zabalíme. Položíme na plech s papierom na pečenie a pečieme cca 30 minút.

26.02.2009

Podobné recepty