Čokoládová torta

Potrebujeme:

5 vajec, 125 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 150 g čokolády na varenie, 120 g masla, 50 g polohrubej múky, 50 g škrobovej múčky, 1 lyžičku kypriaceho prášku, 50 g mandlí
Krém: 0,25 l smotany na šľahanie, 1 vanilínový cukor, 4 žĺtka, 100 g práškového cukru, 250 g masla, 120 g čokolády na varenie

Ako na to:

Žĺtka s preosiatym práškovým a vanilínovým cukrom vymiešame dopenista. Pridáme rozpustenú a vychladnutú čokoládu a maslo a zľahka premiešame.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne striedavo pridávame múku zmiešanú so škrobovou múčkou, kypriacim práškom a zomletými mandľami. Vlejeme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a v rúre vyhriatej na 180°C pečieme 45 minút.
Vychladnutý korpus potrieme tmavým krémom, potom bledým a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Krém: Smotanu na šľahanie prevaríme s vanilínovým cukrom. Žĺtka vymiešame s cukrom dopenista a postupne k nim primiešavame ešte teplú smotanu. Žĺtkový krém potom necháme vychladnúť.
Do vymiešaného masla po častiach pridávame žĺtkový krém. Potom z neho polovicu oddelíme do druhej misy a primiešame roztopenú, vychladnutú čokoládu.

28.10.2008

Podobné recepty