Nové recepty
Hovädzie mäso na maďarský spôsob
Z mäsa nakrájame 4 rezne, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji opečieme. Do výpeku dáme nadrobno nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájanú slaninu, pečeň a chvíľu dusíme....
Čučoriedková omáčka
Čučoriedky umyjeme, roztlačíme, zalejeme 2/3 horúceho mlieka, pridáme maslo, cukor a všetko povaríme. Vo zvyšnom studenom mlieku rozhabarkujeme múku, pridáme k uvareným čučoriedkam a povaríme.
Ľadvinky na hubách
Dobre umyté a vo vode vymáčané ľadvinky osušíme, rozrežeme na plátky a spolu s nakrájanou cibuľou opečieme na horúcom oleji. Pridáme očistené a pokrájané huby (šampiňóny, hríby a pod.),...
Perkelt z kapra
Kapra očistíme, vypitveme, rozrežeme na polovice, odsekneme hlavu a plutvy a ostatnú časť rozdelíme na porcie. Z hlavy a plutiev pripravíme malé množstvo vývaru na podlievanie. Na tuku speníme...

Auto-kuracina
Postup je veľmi jednoduchý a rýchly. Na panvicu si dáme olej a pridáme na kocky nakrájané kuracie mäso. Mäsko troška podusíme a pridáme korenie, bujón a vegetu. Dochutíme podľa svojho gusta....
Zapekaná treska
Malý pekáč jemne vymastíme maslom a poukladáme doň rozmrazené posolené a okorenené filety. V malej miske zmiešame PL majonézy, horčice a sušený cesnak. Množstvo prispôsobíme podľa toho,...
Špenátovo slaninkové cestoviny
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Slaninku nakrájame a opražíme s nakrájaným cesnakom. Pridáme mrazený špenát, môžeme trošku podliať vodou, prikryjeme pokrievkou a necháme špenát dusiť....
Grilážová torta
Žĺtka vymiešame s cukrom, striedavo pridávame múku a sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme. Upečené a vychladnuté cesto potrieme džemom. V suchej...
Sekaná z rybieho mäsa
Vykostené filé zomelieme na mäsovom mlynčeku, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pridáme vajcia, rozotrený cesnak a pokrájané žemle sparené mliekom. Všetko spolu premiešame s posekanou...
Zajačia paštéta
Zajaca upečieme a z vychladnutého oberieme mäso od kosti. Mäso spolu so slaninou, petržlenovou vňaťou, tymianom, cibuľou, soľou, korením a klinčekom dvakrát pomelieme na mäsovom mlynčeku,...