Nové recepty

Bryndzová nátierka

1 liter vody dáme zovrieť, pridáme trošku soli a zavaríme rezance. Pridáme rozdrobenú bryndzu a maslo. Keď sú rezance uvarené, pridáme smotanu, pokrájanú pažítku alebo kôpor.

Pikantná mäsová pochúťka

Z umytého, odblaneného mäsa nakrájame tenké rezančeky, dáme na rozpálený olej, pridáme nadrobno pokrájanú slaninu, pokrájanú cibuľu a chvíľu opekáme. Podlejeme vývarom alebo vodou,...

Teľacie mäso dusené na taliansky spôsob

Umyté mäso nakrájame na väčšie kocky a opečieme na oleji. Osolíme, pridáme rajčiakový pretlak, očistenú, na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, korenie, bobkový list, tymian, podlejeme...

Bravčové rezne na hubách

Umyté mäso vykostíme, narežeme z neho rezne, naklepeme, okraje narežeme, osolíme, poprášime múkou a na rozpálenej masti opečieme po oboch stranách. Pečené mäso dáme na misu a udržujeme...

Program.sk

Cviklový šalát s kyslou kapustou a chrenom

Cviklu uvaríme, ošúpeme a pokrájame na rezance, kapustu pokrájame na malé kúsky, chren postrúhame a očistenú cibuľu pokrájame nadrobno. Všetko spolu zmiešame, osolíme, pridáme kyslú smotanu,...

Fazuľová polievka so zeleninou

Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme. Očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno opražíme v rozohriatom oleji, pridáme zeleninu a rajčiakový pretlak, zalejeme vývarom a uvaríme domäkka. Do uvarenej...

Hovädzia roštenka na víne

Mäso umyjeme, osušíme a vrchnú blanu odrežeme. V pekáči opražíme slaninu pokrájanú na kocky, vložíme mäso a opečieme z každej strany. Zeleninu a cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska,...

Anglická polievka

Mäso umyjeme a spolu s očistenou zeleninou a pokrájanými hubami dáme do osolenej vody variť do mäkka. Uvarené mäso a zeleninu vyberieme, mäso pokrájame na malé kocky, zeleninu prepasírujeme....

Tvarohová nátierka so šalátovou uhorkou

Uhorku očistíme, pokrájame na pásiky, posypeme vegetou a premiešame s pretlačeným cesnakom. Tvaroh vymiešame so syrom, pridáme uhorku a podľa chuti dosolíme. Nátierkou plníme čerstvú zeleninu...

Rýchly predkrm

Žemle nakrájame na plátky a opečieme v horúcom oleji do chrumkava. Potom ich vyberieme a necháme odkvapkať. Opečené kúsky žemle dáme do ohňovzdornej nádoby, zalejeme rozhabarkovanými vajcami,...

Strany 1...77787980818283...1542