Nové recepty
Baranie stehno na víne
Mäso vykostíme, osolíme a motúzom previažeme. Vložíme do vychladnutého moridla najmenej na dva dni. Moridla musí byť toľko, aby zakrývalo mäso. Moridlo si pripravíme tak, že vodu prevaríme...
Malinové bowle
Čisté maliny dáme do bowlovej misky, posypeme preosiatym práškovým cukrom, zalejeme malinovou šťavou, vínom a vložíme do chladničky. Pred podávaním prilejeme sódovú vodu a pridáme v obrúsku...
Staroslovenský podlistník
Očistené surové zemiaky nastrúhame a vytlačíme vodu. Premiešame so smotanou, vajcami, soľou, rozotreným cesnakom, korením a múkou. Ohňovzdornú misu alebo plech vyložíme kapustnými listami,...
Sušienky cookies s čokoládovými kúskami
Rúru predhrejte na 180 °C a umiestnite do nej dve mriežky – v hornej a spodnej tretine. V miske premiešajte múku, sódu, prášok do pečiva a soľ. Vo veľkej mise elektrickými metlami speňte...

Letný zemiakový šalát s reďkovkami
Rúru predhrejte na 180 °C. Plátky šunky položte na plech vystlaný papierom na pečenie a potretý olejom. Pečte 10 až 15 minút do chrumkava. Medzitým do veľkého hrnca nalejte vodu, osoľte...
Kačica na lesnícky spôsob
Očistenú kačicu osolíme dnu aj na povrchu, okoreníme zázvorom, nahrubo potlčeným čiernym korením, dáme ju do pekáča, pridáme nakrájanú cibuľu, niekoľko zrniek jalovca, podlejeme vodou...
Makový alebo orechový závin
V mlieku rozmiešame cukor, droždie a múku. Urobíme kvások, ktorý necháme nakysnúť na teplom mieste. Múku preosejeme, rozmiešame v nej cukor, rozpustené vlažné maslo, nastrúhanú citrónovú...
Zapekané plnené papriky (2 porcie)
Z paprík odkrojíme vršky, vyberieme jadrá, umyjeme a jemne osolíme. Žemľu pokrájame na kocky, vložíme do misy, pokvapkáme mliekom a premiešame. Pridáme vajce, nadrobno nakrájanú cibuľu,...
Slivková polievka
Umyté slivky rozvaríme vo vode do mäkka, prelisujeme cez sito a zriedime vodou na požadované množstvo polievky. Pridáme škrobovú múčku rozmiešanú v studenej vode, mletú škoricu, podľa potreby...
Štefanská pečienka
Hovädzí rezeň vyklepeme, osolíme a okoreníme. Pomletú teľacinu alebo bravčovinu zmiešame s uvarenou ryžou a opraženou cibuľou. Do hmoty zapracujeme 1 vajce, dochutíme soľou, mletým čiernym...