Nové recepty
Makovo-tvarohová tortička
V mlieku uvaríme 100 g cukru a zomletý mak, odstavíme z ohňa a v zmesi miešame práškovú želatínu. Pridáme tvaroh a všetko dôkladne premiešame. Ušľaháme 0,4 l smotany, zľahka ju vmiešame...
Zapečená cuketa
Cuketu ošúpeme, vykrojíme jadierka a nastrúhame. Vytlačíme z nej vodu, pridáme 4 žĺtka, múku s práškom do pečiva, na kocky nakrájané mäso, roztlačený cesnak a všetky prísady na dochutenie....
Ryžový nákyp s jablkami
Ryžu uvaríme namäkko, osladíme a necháme vychladnúť. Z bielkov vyšľaháme penu, pridáme škoricu a vychladnutú ryžu. Uložíme na mierne vymastený pekáč, obložíme plátkami jabĺk a vo vode...
Banánová bábovka
Vidličkou dôkladne roztlačíme banány a pridávame postupne múku, cukor, prášok do pečiva, vanilkový cukor, mlieko, olej a vajcia. Dôkladne premiešame, aby bolo cesto homogénne a vylejeme do vymastenej...

Karfiolové fašírky
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme na malé kocky nakrájanú salámu, opražíme a necháme vychladnúť. Karfiol uvaríme v slanej vode do polomäkka. Vytiahneme z vody a necháme...
Kysnuté cesto
Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Múku zmiešame s olejom, vajcom, soľou a pridáme k hotovému kvásku. Dôkladne premiešame a vypracujeme hladké cesto. Cesto nemusíme nechať vykysnúť,...
Bramboračka
Zemiaky, mrkvu, petržlen, cibuľu a kaleráb pokrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Huby namočíme, a keď zmäknú nakrájame ich nadrobno a pridáme do polievky. Keď je všetko mäkké,...
Bravčové mäso v zeleri
Rezne naklepeme, okoreníme a po jednej strane natrieme horčicou. Obalíme v múke. Na oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu a rezne po oboch stranách opečieme. Očistený zeler jemne nastrúhame...
Linecké koláčiky
Do preosiatej múky pridáme tuk, práškový cukor, vajce, žĺtka a prášok do pečiva. Vymiesime cesto a uložíme na 1 hodinu do chladničky postáť. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku...
Kuracie na balkánsky spôsob
Kuracie prsia vyklepeme, osolíme a namočíme do marinády z oleja, worcester a sójovej omáčky, korenia na pečené kura a necháme cez noc postáť. Na začiatku prípravy rozpálime olej a kuracie...