Nové recepty
Jablkové rezy
Žĺtka s cukrom vymiešame do peny. Postupne pridáme mlieko, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu. Z bielkov vyšľaháme sneh a zľahka...
Zapekané kuracie valčeky
Kuracie prsia naklepeme, osolíme a na každý rezeň položíme jeden plátok syra. Potom kurací rezník zrolujeme do valčeka. Obalíme v trojobale a postupne všetky poukladáme do zapekacej misy....
Mleté mäso s kapustou
Sójový granulát namočíme od horúcej vody. Uvaríme kapustu, ktorú sme nakrájali na malé kúsky. Rožky namočíme do mlieka. Všetky suroviny spolu zmiešame a dáme do vymastenej zapekacej misy....
Omáčka k varenej zelenine
Majonézu rozmiešame vidličkou. Zľahka do nej primiešame ušľahanú šľahačkovú smotanu, nasekanú šunku, pomarančovú a citrónovú šťavu. Pridáme štipku soli a čierneho korenia. Dochutíme...

Langoše
Múku preosejeme do misy a osolíme. Pridáme uvarené, nastrúhané zemiaky. Vo vlažnom mlieku s cukrom necháme vykysnúť droždie a pridáme do múky. S vlažnou vodou zamiesime hladké, lesklé cesto....
Krokety z rybieho filé
Rybie filé pokrájame na kocky, udusíme na nadrobno nakrájanej cibuli s 50 g masla. Mäkké filé roztlačíme vidličkou a zmiešame s prelisovanými zemiakmi. Osolíme, okoreníme mletým čiernym...
Dusená zelenina na karí korení
Cukinu ošúpeme a nakrájame na kocky. Očistenú mrkvu a kaleráb pokrájame na tenké hranolčeky, papriku zbavenú jadier pokrájame na pásiky. Do hrnca dáme olej, karí korenie a varíme. Pridáme...
Šalát s brokolicou
Cestoviny uvaríme v slanej vode, scedíme a necháme odtiecť. Mrkvu nakrájanú na kolieska a brokolicu rozdelenú na ružičky podusíme v malom množstve osolenej vody. Pór nakrájame na kolieska,...
Jednoduchý jablčník
Na dosku preosejeme múku a spracujeme ju s nastrúhaným rastlinným tukom, orechmi a bielym vínom. Cesto rozdelíme na polovicu. Jedno cesto rozvaľkáme a dme na plech. Navrstvíme naň jablkovú...
Polievka zo zveriny
Mäso a kosti varíme v osolenej vode, pridáme zeler a mrkvu. Vývar precedíme a dochutíme vínom alebo pivom. Mäso pomelieme, pridáme maslo, vajce, cibuľu, čierne korenie, petržlenovú vňať...