Nové recepty
Závin z ťahaného cesta
Preosiatu múku premiešame so soľou. Pridáme olej, ocot a toľko vody, aby miesením vzniklo vláčne cesto, ktoré sa nelepí na ruky. Cesto uložíme do chladničky na 2 hodiny. Na pomúčenej doske...
Dolniacka pochúťka
Teľacie rebierko pokrájame na 5 rezňov, ktoré naklepeme, osolíme a opečieme na oleji. Opečené rezne udržíme v teple. Z cukru si pripravíme karamel, zalejeme 1 veľkou lyžicu vody, povaríme,...
Zapekané cestoviny s dusenou zeleninou
Uvarené cestoviny dáme do misy, pokvapkáme olejom a premiešame. Na oleji speníme očistenú nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme zeleninu, zalejeme zeleninovým vývarom a dusíme. Udusenú zeleninu...
Krehké rezy s tvarohom a ovocím
Do preosiatej múky s cukrom pridáme zmäknutý tuk, žĺtka, mlieko a spracujeme cesto. Cesto necháme asi 15 minút odležať v chladničke. Odležané cesto rozvaľkáme a dáme na vymastený plech....

Hubový nákyp
Rezance uvaríme v osolenej vode. Očistené a umyté huby nakrájame na plátky, cibuľu a slaninu nadrobno. Slaninu mierne opražíme, pridáme cibuľu, huby, osolíme, okoreníme a udusíme do mäkka....
Rajčiaková polievka
Cestoviny uvaríme v slanej vode. Rajčiakový pretlak vložíme do 1,5 l studenej vody, premiešame a privedieme do varu. Pridáme očistenú na polovicu prekrojenú cibuľu, klinčeky, bobkový list,...
Tresčia nátierka
Tresčiu pečeň bez oleja dáme do misky a roztlačíme. Pridáme natierkové maslo, tavený syr, nadrobno nakrájanú cibuľu a pór. Všetko spolu dôkladne premiešame. Nakoniec dochutíme soľou,...
Tresčia nátierka
Tresčiu pečeň bez oleja dáme do misky a roztlačíme. Pridáme natierkové maslo, tavený syr, nadrobno nakrájanú cibuľu a pór. Všetko spolu dôkladne premiešame. Nakoniec dochutíme soľou,...
Zapekané rajčiny
Lístkové cesto vyvaľkáme a dáme do formy alebo na plech. Rajčiny a cibule nakrájame na kolieska, slaninu na štvorčeky. Cesto trocha osolíme a kladieme vrstvu cibule a na ňu vrstvu nakrájaných...
Teľacia panvica s fazuľou
Plátky teľacieho mäsa osolíme a okoreníme mletým čiernym korením z oboch strán. Ochutené mäso prudko opečieme na panvici. Mäso poprášime hladkou múkou, podlejeme teplým vývarom, prikryjeme...