Nové recepty
Cesnakové slimáky
Vymieste si tuhšie kysnuté cesto. Zmäknutú heru vymiešajte s prelisovaným cesnakom a podľa chuti okoreňte a dosoľte. Vykysnuté cesto si rozdeľte na 2 časti, každú rozvaľkajte a potrite...
Kuracie zvitky pána prezidenta
Kuracie prsia nakrojte, vytvorte plátok, jemne naklepte. Osoľte, okoreňte bielym korením. Odložte na 24 hod. do chladničky.Plnka: Špenát rozmrazte a prebytočnú vodu zlejte. Na olej pridajte postrúhaný...
Liečivý čaj proti žalúdočným problémom
Zo zmesi koreňa archangeliky, listov mäty, koreňa puškvorca, valeriány lekárskej, fenikla a zemežlče pridajte 2 PL na ½ litra vody. Povarte 1-2 minúty a po 5 - 10 minútovom státí preceďte....
Jogurtová omáčka
Umyté reďkovky nakrájajte na drobné tyčinky, pór na prúžky. Olúpaný cesnak nakrájajte na plátky alebo rozdrťte. Zmiešajte jogurt s nakrájanými reďkovkami, pórom a cesnakom (časť zeleniny...

Lanýžky s mandľami
Najprv do misy nastrúhajte maslo, vezmite ho rovno z chladničky, bude sa vám s ním lepšie pracovať. Nasypte doňho oba cukry a vyšľahajte do peny ručným šľahačom zapnutým na najvyššie...
Ovsené guľky
Ovsené vločky nasucho opražte, pomeľte na mäsovom mlynčeku alebo rozmixujte. Po vychladnutí spolu so strúhankou vmieste do dobre rozšľahaného masla s cukrom a rumom. Z masy urobte guľky, ktoré...
Zeleninová pizza
Maslo rozpáľte na panvici a roztopte v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a opražte do sklovita. Cuketu umyte a nakrájajte na plátky. Papriku a jarnú cibuľu...
Muchotrávky
Z vajec odrežte spodnú časť a postavte ich na plátok uhorky na tanieriku. Paradajky pozdĺžne prerežte a vyberte z nich dužinu. Špičky vajec potrite trochou majonézy a položte na ne polovičky...
Jablkový dezert s brusnicami
Jablka olúpte, odstráňte jadrovníky a dužinu nakrájajte na plátky. Citrón natenko olúpete, kôru odložte a šťavu vytlačte. Jablka, 250 ml vody, škoricu, cukor, citrónovú šťavu aj kôru...
Nátierka s kaparami
Rozmiešajte maslo a bryndzu, ochuťte soľou na špičku noža, postrúhanou cibuľou, červenou paprikou, na špičku noža rasce, nakrájanými a popučenými kaparami a nadrobno nakrájanou pažítkou....