Nové recepty
Rezy Margot
Vajcia rozšľahajte, pridajte smotanu, nastrúhanú čokoládu a premiešajte. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečte a po vychladnutí potrite džemom a posypte kokosom.
Kaša z topinambúr
V pare uvarené hľuzy topinambúr ošúpte a pretlačte cez lis na zemiaky. Kašu ochuťte korením, muškátovým orieškom, soľou, citrónom a zahustite bešamelom.
Tortilly s avokádovou plnkou
Múku, prášok do pečiva a soľ preosejte do misy. Pridajte zmäknutý tuk a rukami spracujte, prilejte vodu a vypracujte hladké cesto (ak sa lepí, pridajte múku). Urobte bochník, zakryte ho utierkou...
Talianska omáčka na cestoviny
Umytú a očistenú zeleninu nakrájajte na malé kocky. Na rozohriatom oleji speňte cibuľu, pridajte mrkvu, zeler a za stáleho miešania spoločne duste asi 3 min. Potom pridajte paradajky aj so šťavou...

Losos na cesnaku
V hrnci zmiešajte víno s korením, bobkovým listom, pretlačeným cesnakom a nadrobno posekanou cibuľou. Priveďte do varu, varte 5 min. a pridajte lososa. Varte 10 min. Hotovú rybu opatrne vyberte...
Pizza so zeleným hráškom a s vajcom
Cesto na pizzu, potrite roztopeným maslom, posypte hráškom, pokrájanou petržlenovou vňaťou, rezancami šunky (diétnej salámy). Do stredu každej porcie vyklopte vajce. Dávajte pozor aby sa žĺtok...
Teľacie karé v syrovej kôrke
Odblanené karé umyte, osušte, posoľte a okoreňte mletým korením. Na panvici zohrejte trochu oleja, karé na ňom zo všetkých strán opražte a preložte do pekáča. Podlejte polovicou vývaru...
Kysnuté slané rožky
Z cukru, droždia a trocha mlieka zarobte kvások, cesto dôkladne vymieste. Vykysnuté cesto rozdeľte na 6 bochníčkov. Každý rozvaľkajte na okrúhlu placku, potrite roztopenou herou a maslom, posypte...
Šošovicová polievka I
Šošovicu preberte, umyte a namočte na 4 hodiny do studenej vody. Potom k nej pridajte bobkový list a varte 20 min.Na oleji orestujte nadrobno pokrájanú cibuľu, zemiaky, mrkvu, osoľte a poprášte...
Fazuľovica
Na masti opražte pokrájanú cibuľu, párky, pretlačený cesnak, pridajte papriku, majoránku zalejte vodou a s fazuľou aspoň 12 hod. namočenou a uvarte domäkka. Dochuťte korením, zaprášte múkou...