Teľacie karé v syrovej kôrke

Potrebujeme:

¾ kg teľacieho karé, 100 g mrkvy, 100 g petržlenu, 1 väčšia cibuľa, 200 ml mäsového vývaru, 4 strúčiky cesnaku, 1 PL strúhanky, 100 g postrúhaného tvrdého syra, olej , mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Odblanené karé umyte, osušte, posoľte a okoreňte mletým korením. Na panvici zohrejte trochu oleja, karé na ňom zo všetkých strán opražte a preložte do pekáča. Podlejte polovicou vývaru a prikryté pečte 20 min. Mäso odkryte, pridajte očistenú pokrájanú zeleninu, natrite pretlačeným cesnakom, podlejte zvyšným vývarom, prikryte a pečte domäkka. Počas pečenia polievajte výpekom a podľa potreby podlievajte vriacou vodou. Pred dopečením mäso odkryte, vyberte na dosku a obaľte v zmesi strúhanky a syra. Obalené mäso vložte späť do pekáča, pokvapkajte olejom a upečte dochrumkava.

11.06.2006

Podobné recepty