Nové recepty
Mariánková zelerová ryža
Do hrnca dajte olej a rozpáľte, pridajte ryžu ktorú nepremývajte. 1 – 2 min. opražte a zalejte 0,6 l horúcou vodou. Pridajte nadrobno posekanú zelerovú vňať, soľ a zľahka premiešajte. Množstvo...
Vajcová závarka do polievky
Zo všetkých surovín vypracujte hladké cesto, z ktorého na tuku urobte 4 tenké omelety. Po vychladnutí ich pokrájajte na širšie rezance, ktoré použite ako závarku do bujónu.
Guláš z húb a paprík
Na tuku speňte nakrájanú cibuľu, pridajte očistené nakrájané huby, soľ, rascu, mletú papriku, podlejte vriacou vodou, pridajte masox a duste. K hubám pridajte sparené zlúpnuté papriky nakrájané...
Šunkové závitky s jogurtovo - tvarohovou plnkou
Želatínu napučanú v troche vody rozohrejte a za stáleho miešania roztopte. Tvaroh prepasírujte a zmiešajte s postrúhaným chrenom. Prichuťte citrónovou šťavou, soľou a cukrom. Pridajte jogurt...

Ovocný koláč
Všetky suroviny zmiešajte a cesto rozotrite na vymastený a múkou vysypaný plech. Na vrch pokladajte ovocím podľa sezóny alebo ovocným kompótom. Alebo môžete použiť rozšľahaný tvaroh s marmeládou.
Jarné slniečka
Zmäknutú heru vymiešajte s práškovým a vanilkovým cukrom dohladka. Pridajte vajce, smotanu, rum a dobre premiešajte. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a osoľte. Vypracujte cesto,...
Bazový likér
Prebratú bazu varte z vodou asi 30 min. Preceďte cez sito a plátený obrúsok, a vyžmýkajte. Do tejto zmesi pridajte celú dávku cukru a opäť nechajte poriadne povariť. Pridajte vanilkový cukor,...
Žalúdočný horký likér
Pripravte esenciu, na ktorú potrebujete v rovnakom pomere palinu obyčajnú, puškvorcový podzemok, zemežlč menšiu, fenikel obyčajný, archangelikový koreň, yzop lekársky, koriandrové semeno,...
Laskonky
Bielky vyšľahajte na tuhý sneh, do ktorého postupne prišľahávajte kryštálový cukor až do úplného zhustnutia. Preosejte naň práškový cukor s maizenou a zľahka zapracujte do snehu, aby v ňom...
Kakaová poleva
Všetky suroviny zmiešajte na teplej platni, kým sa neroztopia a vznikne jednoliata tekutá poleva. Platňa nesmie byť horúca a poleva sa nesmie rýchlo zohriať ani variť.