Nové recepty
Pizza s baklažánom
Čerstvý baklažán umyte a neolúpaný nakrájajte na plátky hrubé asi 3 mm. Plátky osoľte a nechajte chvíľu odležať, potom ich osušte obrúskom. Šampiňóny očistite a nakrájajte na plátky....
Čaj proti žalúdkovým kŕčom
Zo zmesi rovnakých dielov klinčekov, bedrovníka anízu, rumančeka, mäty piepornej a medovky lekárskej vezmite 2 PL na ½ litra vody a pripravte z nich odvar, z ktorého denne vypite 2 šálky.
Mozočkové halušky (do polievky)
Mozog vložte do horúcej vody a stuhnuté blany odstráňte. Mozog nadrobno posekajte, alebo s vajcom zmixujte. Z uvedených surovín a korenín spracujte polotuhú hmotu. Lyžičkou odkrajujte malé...
Palacinky pečené bez oleja
Všetky suroviny dobre rozmiešajte, prípadne rozšľahajte ručným šľahačom. Naberačkou lejte cesto na teflónovú panvicu bez oleja. Plňte ľubovoľnou plnkou.

Údená bravčová krkovička v jemnej omáčke
Mäso ponorte na 2 hod. do vlažnej vody, aby sa uvoľnila soľ. Potom ho osušte a zo všetkých strán zľahka opečte na tuku. Pekáč s mäsom vložte do rúry predhriatej na 200 °C. Po 15 min. prilejte...
Hubová omáčka I
S maslom pripravte svetlú zápražku, do ktorej pridajte trochu nastrúhanej cibule. veľa najemno posekanej petržlenovej vňate, trochu čierneho korenia a červenej papriky a na tenké plátky pokrájané...
Zbojnícka roláda
Z mäsa nakrájajte väčší plát, rozklepte, potrite cesnakom rozotreným so soľou, okoreňte, poukladajte plátky šunky a slaniny, zaviňte a zviažte. Na tuku osmažte cibuľu, roládu za všetkých...
Tekvica plnená mäsom
Tekvicu ošúpte, pri stopke odrežte vršok a dlhou lyžicou vyberte vnútro. Mäso pokrájajte a pomeľte, ryžu uduste. Na masti speňte cibuľu, pridajte pomleté mäso a spolu uduste. Vychladnuté...
Jemná biela zeleninová polievka
Očistenú a umytú koreňovú zeleninu nakrájajte na malé kúsky a varte v menšom množstve vody. Pred dovarením pridajte mlieko. V smotane rozšľahajte maizenu a za stáleho miešania vlejte do polievky....
Žĺtkové tyčinky
Maslo vymiešajte s ½ práškového cukru, pridajte vanilínový cukor, citrónovú kôru a pomleté vlašské orechy. Z vaječných bielkov vyšľahajte sneh a vmiešajte doň druhú polovicu práškového...