Údená bravčová krkovička v jemnej omáčke

Potrebujeme:

1 kg údenej bravčovej krkovičky, 1 PL tuku, 0, 2 l bieleho vína, 0, 2 smotany

Ako na to:

Mäso ponorte na 2 hod. do vlažnej vody, aby sa uvoľnila soľ. Potom ho osušte a zo všetkých strán zľahka opečte na tuku. Pekáč s mäsom vložte do rúry predhriatej na 200 °C. Po 15 min. prilejte víno a pekáč priklopte. Po ďalších 15 min. pridajte smotanu a duste zakryté ešte 50 min. Mäso občas prelievajte. Hotový pokrm nechajte ešte 10 min. uležať. V prípade potreby môžete omáčku zriediť alebo zjemniť smotanou. Mäso nakrájajte a podávajte preliate omáčkou a s varenými zemiakmi.

09.07.2006

Podobné recepty