Nové recepty

Syrový šalát s jablkami a orechmi

Do misy dajte jogurt, pridajte majonézu, soľ, citrónovú šťavu, korenie, pridajte nadrobno pokrájanú pažítku, trochu cukru a dôkladne premiešajte. Pridajte na hrubšie rezance nakrájané syry,...

Vanilková polievka s mandľami

Do mlieka vložte struk vanilky, cukor, strúhané mandle, štipku soli a priveďte k varu. Do vriaceho mlieka za stáleho miešania vlejte škrobovú múčku rozmiešanú s vajciami v troche mlieka.

Mexické ohnivé zemiačiky

Zemiaky dobre operte a v šupke uvarte v osolenej vode do mäkka. Hneď ich prepláchnite studenou vodou, aby sa dali ľahšie lúpať. Vo vyššej a širšej panvici rozohrejte olej. Vsypte do nej olúpané...

Chutná zeleninová omáčka

Rozbite 1 vajce, bielok dajte do horúcej vody, aby stuhol, žĺtok vymiešajte na penu s trochou soli, pričom prikvapkajte jedlý olej, podrvený žĺtok z 1 na tvrdo uvareného vajca, citrónovú šťavu...

Program.sk

Vyprážané hubové rezne

Očistené hubové klobúky pokrájajte na plátky hrubé asi 1 cm a osoľte. Každý postupne obaľte v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke a na rozpálenom oleji vyprážajte z oboch strán do zlatista.Podávajte...

Bryndzové pagáčiky

Kvások nechajte dobre vykysnúť. Nasekaný tuk rozmieste s múkou, bryndzou, pridajte kvások, žĺtka, smotanu a nakoniec soľ. Vymieste a cca 1 hod. nechajte kysnúť na teplom mieste. Vyvaľkajte...

Nakladaná paprika

Papriku umyte, ale neodrežte stopky. Poukladajte ich spolu s čilli a bobkovým listom do vysterilizovaného pohára a zalejte vodou. Potom vodu zlejte do odmernej nádoby. Polovicu vylejte a nahraďte...

Pudingová torta s ovocím

Zmäknuté maslo vymiešajte s práškovým cukrom, vajcom a múkou. Vypracujte hladké cesto, ktoré zabaľte do fólie a odložte na 30 min. na chladné miesto. Tortovú formu vymastite a rozvaľkané...

Burizonová roláda

Z cukru spravte karamel, do ktorého vylejte kondenzované mlieko, rýchlo povarte a primiešajte Heru. Hotovú zmes vylejte na pripravené burizóny a rýchlo premiešajte vareškou. Urobte dve kôpky,...

Bravčové pliecko so zeleninou

Očistené umyté mäso vcelku opečte na horúcom oleji zo všetkých strán. Osoľte, pridajte ošúpanú nahrubo pokrájanú cibuľu a paradajkový pretlak. Krátko orestujte, podlejte vodou a duste...