Nové recepty
Cibuľová ryža
Prepláchnutú ryžu varte v dostatočnom množstve vody do zmäknutia. Po uvarení ryžu riadne prepláchnite studenou vodou a nechajte odkvapkať.Na rozohriatom oleji orestujte najemno nakrájanú cibuľku,...
Šalát s plnenými morčacími rezňami
Šalát očistite, umyte a nechajte odkvapkať. Šampiňóny umyte a nakrájajte na kocky. Cibuľu očistite a nakrájajte nadrobno. Vňať očistite a nakrájajte. Cibuľu opražte na 1 PL masla. Pridajte...
Bavorák
Do pohára nalejte fernet, zalejte tonikom a pridajte ľad. Ozdobte plátkom citróna.
Čokoládové guľky
Piškóty navlhčite smotanou. Do zmäknutých piškót pridajte mleté orechy, nahrubo postrúhanú čokoládu, maslo vymiešané s cukrom a mandľovou esenciou. Dôkladne spracujte na nelepiace sa cesto....

Rezy zo sušeného mlieka
Na pocukrovanej doske umieste cesto, z ktorého polovicu zafarbite kakaom. Potom upravte postupne na seba do pravidelného tvaru (obdĺžnik, štvorec) - najlepšie do vrchnáku od bonboniéry, vyloženého...
Pečený obložený kapor
Očisteného kapra posoľte, rozrežte na polovicu, v strede narežte a do každej polovice vložte plátok citróna. Pečte na masle 10-15 min. Vajcia uvarte natvrdo, posekajte ich aj s pažítkou a posypte...
Pizza s údeninou
Na cesto potreté paradajkovým pretlakom (ochuteným pretlačeným cesnakom) rozložte ½ cm hrubú vrstvu omáčky. Potriete ju po strede cesta tak, aby 1 cm od okraja bolo prázdne, upečené a chrumkavé...
Liečivý čaj proti kašľu a kataru
Zo zmesi rovnakých dielov materinej dúšky, listov koreňa slezu nebadaného, pľúcnika lekárskeho, bazového kvetu, sladkého drievka, koreňa prvosienky, listov podbeľa liečivého a kvetov divozela...
Mrkvové palacinky
Z múky, piva, žĺtkov, oleja a soli pripravte husté cestíčko, primiešajte k nemu sneh z bielkov a cestíčko nechajte asi 10 min. odležať. Mrkvu nastrúhajte na hrubšie rezance a poduste s malým...
Zemiakové guľky s restovanou kuracou pečienkou
Uvarené očistené zemiaky pretlačte, pridajte hladkú múku, vajce, polohrubú múku, trochu soli. Urobte cesto a robte gule, ktoré plňte orestovanou kuracou pečienkou a varte ich vo vriacej vode...