Nové recepty

Zeleninová polievka

Na tuku uduste na tenké rezance pokrájanú zeleninu a cibuľu, zalejte teplou vodou, pridajte svetlú zápražku, osoľte a povarte. Hotovú polievku zlepšite mliekom v ktorom ste rozhabarkovali žĺtok....

Morčacie prsia plnené slivkami

Sušené slivky zalejte zeleninovým vývarom a krátko povarte. Vývar so slivkami nechajte vychladnúť. Morčacie mäso osoľte a okoreňte mletým bielym korením. Do mäsa nožom urobte diery, do ktorých...

Tvarohové bezlepkové šišky

Všetko zmiešajte. Ak je masa veľmi lepkavá, pridajte ešte trochu múky. Nechajte 30 min. oddýchnuť. Potom vyvaľkajte cesto na hrúbku 1,5 cm a vykrojte pagáčiky s priemerom cca. 4 - 5 cm (vyjde...

Ovocný koláč s penou

Zmäknuté maslo vymiešajte so 100 g práškového cukru a s citrónovou šťavou. Celé vajcia vyšľahajte s 50 g cukru dopenista a zmiešajte s maslovou masou. Pridajte múku zmiešanú s kypriacim...

Program.sk

Pór so šunkou

Očistený pór nakrájajte na 8-10 cm dlhé kúsky, v osolenej vode ich krátko povarte a nechajte na sitku odkvapkať. Na plátok šunky položte plátok syra, naň pór a nakoniec pokrájané šampiňóny.Pripravené...

Jahodové daiquiri

Všetky prísady vložte do mixéra a zapnite ho na stredné obrátky. Mixujte tak dlho, kým sa kocky ľadu nerozdrtia. Zmes nalejte do vyššieho vychladeného pohára a ozdobte rozkrojenou jahodou.

Fánky

Z uvedených surovín vypracujte cesto. Vyvaľkajte ho na doske na hrúbku cca 3 mm, radličkou pokrájajte na obdĺžniky, v strede ich narežte dvoma nárezmi. Vyprážajte ich na horúcom oleji z oboch...

Bažant pečený na ovocí

Očisteného a vypitvaného bažanta osoľte zabaľte do slaniny, obviažte a upečte do mäkka za častého podlievania.Pomaranče očistite a rozdeľte na dieliky. Z hroznových bobúľ odstráňte ostrým...

Vitamínový šalát

Listy šalátov umyte, potrhajte na menšie kúsky a nechajte odkvapkať. Mrkvu a reďkovky umyte, nakrájajte na tenké kolieska, šampiňóny očistite a nakrájajte na plátky. Do šalátovej misy vložte...

Zapekaná špargľa

Ak máme zaváranú špargľa, nechajte ju odkvapkať. Ak je surová, očistite, olúpte a vložte do vriacej osolenej vody, pridajte 1 PL cukru a 6 min. varte, uvarené sceďte. Zapekaciu misu vytrite...