Nové recepty

Avokádový šalát

Avokáda rozpoľte, odstráňte jadrá, očistite a dužinu okamžite pokvapkajte 2 ČL citrónovej šťavy. 2 avokáda nakrájajte na tenké plátky. Ďalšie 2 avokáda rozdrvte na kašu spolu so zvyšnou...

Šalát z pekinskej kapusty

Pekinskú kapustu nakrájajte, alebo nastrúhajte, na tenké rezance. Cibuľu nakrájajte na kolieska, mrkvu umyte a nastrúhajte na strúhadle. Pridajte olej, ocot, soľ a okoreňte. Podľa chuti oslaďte....

Perlička s pomarančovým likérom

Perličku umyte a nechajte odkvapkať. Pomaranč ošúpte a vložte do osolenej brušnej dutiny. Otvor zašite alebo spojte ihlicou, perličku zabaľte do alobalu a v horúcej rúre upečte.Na masle opražte...

Zemiakové placky /haruľa/

Zemiaky postrúhajte, pridajte mlieko, vajce, múku, rascu, roztlačený cesnak, majoránku. Premiešajte a osoľte. Na rozpálenom oleji tvarujte menšie placky a opečte ich z oboch strán.

Program.sk

Čokoládový krém

Z vody a pudingového prášku uvarte puding, do ktorého primiešajte cukor a kakao. Použitie: Do pohárov dajte banány a piškóty, ktoré zalejte pudingom.

Pappardelle s hubami

Na oleji podusíme pokrájané šampiňóny s prelisovaným cesnakom, pridáme vermút, smotanu, estragón a ešte krátko podusíme. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Cestoviny uvaríme,...

Slané palacinky

Suroviny vymiešajte alebo vyšľahajte ručným šľahačom. Naberačkou lejte cesto na rozpálenú vymastenú panvicu a opečte z oboch strán.Syr rozotrite so smotanou, pridajte roztlačený cesnak,...

Zemiakový šalát

Zemiaky dôkladne umyte, uvarte v šupke a po vychladnutí nakrájajte na malé kocky. Cibuľu nasekajte nadrobno. Mrkvu uvarte vo vode a nadrobno nakrájajte. Vajcia uvarte natvrdo a nakrájajte. Všetko...

Kyslá vajcová polievka

Rozpáľte tuk a s dostatočným množstvom múky pripravte červenú zápražku. Pridajte do nej červenú papriku a zrieďte studenou vodou. Ochuťte bobkovými listami, soľou, trochou cukru, potom...

Slimáčiky z TOFU

Z mlieka, droždia, cukru a soli urobte kvások, primiešajte múky a postrúhané údené tofu. Zamieste cesto, sformujte ho do valca a rozrežte na 16 rovnakých dielov. Každý diel postupne rozvaľkajte...