Nové recepty
Chlebové cesto
Múku preosejte do misy. Pridajte droždie, soľ, cukor a rascu. Potom pridajte bravčovú masť a všetko spolu zmiešajte. Prilejte letnú vodu a vypracujte cesto. Prikryte a nechajte kysnúť na teplom...
Falošná divinová omáčka
Mrkvu, petržleny a cibuľu nakrájajte na kolieska a zalejte takým množstvom vody, aby ich dobre zakryla. Ochutené bobkovým listom, soľou, korením a octom uvarte na mäkko. Šťavu preceďte, no nevylejte...
Bulharský šopský šalát
Všetko nakrájajte na kocky, premiešajte a pokvapkajte olivovým olejom. Môžete podľa chuti pridať aj balsamikový ocot, mierne osoľte ( lebo syr je sám o sebe slaný). Do bulharského šopského...
Závin z aljašského lososa s brokolicou a omáčkou z červených paprík
Vyváľakajte si cesto na tenký plátok. Pridajte na masle orestovaný špenát dochutený cesnakom, soľou a korením. Na to položte lososa, zabaľte a potrite žĺtkom. Pečte na 200 °C cca 15 min.Omáčku...

Valentínska čokoláda
Mlieko zohrejte a za stáleho miešania pridávajte postrúhanú čokoládu, chilli korenie, alebo provensálske byliny. Pred zovretím odstavte z plameňa a nalejte do prehriatej šálky a ozdobte kúskami...
Zapekané palacinky s jarnou plnkou
Maslo roztopte a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. V miske z múky, žĺtkov, štipky soli, vajca, mlieka a smotany vymiešajte hladké cesto, nakoniec vmiešajte rozpustené maslo. Nechajte 30 min....
Bylinková marináda
Cibuľu a zeler pokrájajte na veľké kocky, pór nasekajte. Cesnak prelisujte, zrnká jalovca potlčte. Všetky suroviny zmiešajte.TIP: Táto marináda je vhodné aj na steaky z diviny, pripravované...
Octová zálievka
Do misky dajte ocot, horčicu, soľ, korenie a dôkladne ušľahajte metličkou. Tenkým pramienkom prilievajte olej, pričom stále miešajte. Nadrobno nasekajte estragón, vmiešajte ho do zálievky...
Tortičky z lístkového cesta
Lístkové cesto upečte v menších guľatých formičkách alebo vo väčšej guľatej forme. Po vychladnutí zalejte uvareným pudingom podľa návodu a po povrchu obložte miešaným ovocím.
Paradajky plnené plesňovým syrom
Paradajky umyte, zrežte z nich vršky (tie si odložte), lyžicou vydlabte a posoľte. Plesňový syr pretlačte, vymiešajte so zmäknutým maslom, naplňte pripravené paradajky ktoré prikryte odrezanou...