Zapekané palacinky s jarnou plnkou

Potrebujeme:

Cesto:, 40 g masla, 100 g polohrubej múky, 2 žĺtky, 1 vajce, 125 ml mlieka, 100 ml smotany na šľahanie, štipka soli, maslo na pečenie, , Plnka:, 2 póry, 1 cibuľa, 20 g masla, 4 PL bieleho vína, 2 paradajky, 200 g šunky, 250 g tvrdého nastrúhaného syra, štipka muškátového orieška, mleté čierne korenie

Ako na to:

Maslo roztopte a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. V miske z múky, žĺtkov, štipky soli, vajca, mlieka a smotany vymiešajte hladké cesto, nakoniec vmiešajte rozpustené maslo. Nechajte 30 min. odpočívať.
Pór očistite, pokrájajte na tenké plátky, prepláchnite na site a nechajte odkvapkať. Cibuľu ošúpte, nadrobno pokrájajte a spolu s pórom opražte na masle, podlejte vínom a duste, kým sa víno neodparí, zložte zo sporáka. Paradajky umyte, očistite, prerežte, vyberte dužinu, spolu so šunkou nadrobno pokrájajte.
Rúru predhrejte na 200 °C. Na panvici rozpustite maslo a upečte palacinky. K póru primiešajte 2/3 nastrúhaného syra, šunku, paradajky, osoľte, okoreňte, pridajte muškátový oriešok a premiešajte. Palacinky naplňte, stočte, uložte na vymastený pekáč, posypte zvyšným syrom a zapekajte v rúre, kým sa syr neroztopí.

TIP: Ak sa vám spravili hrudky, cesto preceďte cez riedke sitko.

26.11.2006

Podobné recepty