Nové recepty

Šuhajdy

Z mlieka, cukru, kakaa a Zlatého klasu za stáleho miešania uvarte hustú kašu. Potom ku kaši postupne pridávajte heru a nakoniec scedené namočené hrozienka. Zmes ešte dobre vymiešajte a dajte...

Tyčinky na štíhlu líniu

Všetky suroviny spolu zmiešajte. Vypracujte cesto a pokrájajte ho na 5 – 6 cm pásiky. Povrch tyčiniek potrite rozšľahaným vajcom, posypte mletými orechmi a vo vyhriatej rúre upečte dozlatista....

Bielková roláda s čokoládovým krémom

Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh, pridajte cukor a vyšľaháme na hladkú zmes. Potom do snehu striedavo vmiešajte po lyžiciach maslo a múku premiešanú s kypriacim práškom. Plech vyložte mastným...

Špagety po Milánsky

Špagety uvarte v osolenej vode a sceďte.Na panvici opražte na oleji cibuľku, pridajte mleté mäso, osoľte, okoreňte, pridajte majoránku a lisovaný cesnak. Keď je mäso hotové, pridajte sladkú...

Program.sk

Exotická láska

Plátky mäsa na okrajoch narežte, jemne naklepte a potrite 2 PL sójovej omáčky a nechajte chvíľku odležať. Mäso prudko opečte na troche oleja a dajte na tanier. Medzitým očistite jablká,...

Bravčové ragú

Bravčové mäso nakrájajte asi na 40 g veľké kusy. Cibuľu očistite a nadrobno pokrájajte. Kusy mäsa posoľte, okoreňte a posypte mletou paprikou. V hrnci rozpáľte maslo a kusy mäsa na ňom...

Šalát s artyčokami

Na oleji osmažte na kolieska pokrájanú cibuľu do zlatista. Pridajte bôb, citrónovú šťavu, podlejte vodou a poduste asi 5 min. Pridajte hrášok, na polovice prekrojené artičoky a listy mäty....

Veľkonočná nepečená torta

Kávu sparte v 250 ml vriacej vody, pridajte rum a nechajte vychladnúť. Na krém rozmiešajte v mlieku žĺtky, práškový cukor a v vodnom kúpeli šľahajte do zhustnutia Dajte vychladnúť. Želatínu...

Rýchla štrúdľa z lístkového cesta

Do misy si pripravte tvaroh, pridajte vanilkový cukor a kryštálový cukru, hrozienka, vykôstkované čerešne, 1 celé vajce a 1žĺtok. Takto pripravenú hmotu natrite na vyvaľkaný plát z lístkového...

Zemiaky v syrovej omáčke

Z masla a múky pripravte svetlú zápražku, zrieďte ju mliekom, osoľte, okoreňte, dobre premiešajte a pridajte postrúhaný syr. Odstavte. Zemiaky uvarte v šupe, ošúpte, nakrájajte na plátky...