Nové recepty

Barania polievka s fazuľou

Fazuľu si namočte deň dopredu.Očistené, prebytočného loja zbavené, umyté baranie mäso blanšírujte. Zalejte vodou, nechajte zovrieť, osoľte a varte na miernom ohni domäkka. Umytú, napučanú...

Polievka z bielej fazule

Fazuľu cez noc namočte a na druhý deň ju uvarte s bobkovými listami v 1,5 litri nesolenej vody do mäkka. Na tuku osmažte do ružova najemno nakrájanú cibuľu, prisypte múku a spravte svetlú...

Broskyňová polievka

Umyté a vykôstkované broskyne podlejte vriacou vodou a duste do mäkka. Prelisujte ich, zalejte vriacou vodou, pridajte vanilkový cukor, soľ, postrúhanú kôru z citróna a spolu povarte. V troške...

Kuracie závitky s prekvapením

Mäso naklepte, osoľte, okoreňte, potrite horčicou, poukladajte plátky syra s bielou plesňou, šunky a syra s modrou plesňou, nakoniec poukladajte mandle. Plátky zviňte a spojte špáradlami. Poprášte...

Program.sk

Diabolská škorica

Vodu varte s kúskami škorice 5 min. na slabom ohni, potom škoricu vyberte. Do škoricovej vody zavarte z mletú kávu a nápoj nalejte do šálok. Na vopred zohriatú polievkovú lyžicu položíme...

Sójové karbonátky s kelom

Sójové granule prelejte 2dl vriacej vody zmiešanej s polovicou rozotreného cesnaku so soľou a korením a nechajte odležať. Kel uvarte v osolenej vode, sceďte, pomeľte alebo nadrobno posekajte....

Medové koláčiky

Do múky preosejte cukor, pridajte jedlú sódu, potlčené klinčeky, postrúhanú citrónovú kôru a s horúcim medom, žĺtkami a 2 bielkami zarobte cesto.Cesto vyvaľkajte no hrúbku 0,5 cm, vykrojte...

Zelerový dressing

Na 10 g masla poduste zeler nakrájaný na kocky a dužinu z jablka. Ochuťte koreninami, zalejte citrónovou šťavou, vývarom a povarte 10 - 15 min. Pridajte smotanu a rozmixujte. Ešte raz vylejte...

Rajská predohra

Banány zmixujte spolu s oboma druhmi cukru, rumom a citrónovou šťavou. Dobre vychladenú sladkú smotanu vyšľahajte a vmiešajte do banánovej zmesi. Dezert vložte do dvoch vychladených pohárov....

Syrový dressing

Suroviny mixujeme v mixéri asi 20 sekúnd dohladka, alebo popučíme vidličkou a necháme 30 minút stáť. Do základného dressingu pridáme citrónovú šťavu, olej, rokfortu, cesnak, soľ, horčicu...