Nové recepty

Knedle

Všetko zmiešame, ale z vajca len žĺtko, z bielka treba ušľahať sneh a pridať do hmoty. Hmotu necháme trocha odležať (15 min), potom vyformujeme 4 guľky a varíme cca 15 minút vo vriacej vode.

Cesnakové rezne

Rezne naklepeme. Z obidvoch strán ich osolíme a potrieme roztlačeným cesnakom (na každú stranu rezňa jeden strúčik). Cesnak do mäsa zatlačíme, nech nám nevypadne. Rezne obalíme v cestíčku,...

Sardinková nátierka

Sardinky scedíme (trošku oleja môžeme nechať bokom, a potom pridať do nátierky, ale vtedy vynechávame Ramu), vyberieme chrbtice a popučíme v miske. Pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno, Ramu,.....

Majonéza alebo tatarská omáčka

Mlieko si nalejeme do mixéra a za stáleho miešania pridávame olej. Ak je majonéza dostatočne hustá vypneme a dáme aspoň na pol hodinku do chladničky. Ak chceme tatarsku, tak iba pridáme ostatné...

Program.sk

Cuketové placky

Cuketu si očistíme, vyberieme jadierka a potrieme na tenké rezance. Potretú cuketu dáme do väčšej misky, osolíme, ovegetíme, pridáme vajíčko, podľa potreby strúhanku a taktiež hladkú múku....

Jabĺčka v negližé

Budeme potrebovať vydlabávatko na jabĺčka, ostrý nožík, škrabku2. Jablká zbavíme šupiek a skúsime vybrať jaderníky tak, aby ostali jabĺčka celé. Ďalej ich nakrájame asi na centimetrové...

Cesnaková nátierka

Syr nastrúhame na najmenšiu veľkosť struháka alebo nakrájame na malé štvorčeky veľkosti pol centimetra. Pridáme tatársku omáčku a syr. Roztlačíme 3-5 strúčikov cesnaku. Všetko spolu...

Zapekaná cuketa

Cukety očistíme a nakrájame na kolieska. Papriku a paradajku na malé kúsky, šunkovú salámu na kocky. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme zeleninu, okoreníme a podlejeme trochou...

Paprikášové zemiaky s cestovinami

Zemiaky nakrájame na menšie kocky. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Do pohára dáme 1/2 KL (kávová lyžička) mletého čierneho korenia, 2 ČL mletej červenej papriky a 2 ČL vegety....

Kurací špíz

Nakrájame mäso, papriku, slaninku, cibuľu a zemiačiky. Ponapichujeme na špajdlu alebo ihlice. Okoreníme ich, tj. mletá racsa, mleté čierne korenie, trošku vegety, soľ, mletá červená paprika....