Nové recepty

Linecké koláčiky

Všetky suroviny spolu dôkladne vypracujeme na hladké cesto, ktoré necháme odstáť v chlade minimálne 3 hodiny. Potom vyvaľkáme a vykrajujeme. Zliepame lekvárom a ozdobíme.

Kávové zrná

Do misy nasypeme orechy, cukor a rozdrvené piškóty. Do roztopeného masla pridáme lyžičku Nesca kávy, mlieko a dobre premiešame, aby sa káva rozpustila. Maslovo-kávovú zmes aj s rumom prilejeme...

Sedliacka kapusta

Samostatne sa udusí mäso a samostatne kapusta. Mäso môžete ochutiť všelijakým korením. Kapusta sa dusí s bobkovým listom. Keď už je mäso aj kapusta mäkké, spoja sa do jedného hrnca a pridá...

Torrone

Čokoládu rozpustíme. V miske našľaháme sneh z bielka, postupne opatrne zašľaháme rozpustenú čokoládu a mleté aj nasekané mandle a nasekanú kôru. Hmotu dáme na papier na pečenie do podlhovastého...

Program.sk

Čokoládový likér

Pivo, cukor a kakao damé do hrnca, privedieme do varu a na miernom ohni varíme 20 min. Do vychladnutej zmesi vlejeme rum. Necháme odstáť 2 dni, tým zhustne a bude lahodnejší.

Kinder čokoláda

Vodu, cukor a vanilkový cukor varíme na miernom ohni, kým nezovrie. Primiešame Ceru a pridáme sušené mlieko. Zmes rozdelíme na 2 polovice. Do prvej vmiešame kakao a vylejem na plech. Keď tmavá...

Čokoládové zápalky

Do misy preosejeme múku, pridáme kakao, trochu soli a premiešame. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom do hladkého krému a doň zašľaháme jedno vajce. Po častiach pridáme múkovú zmes a vypracujeme...

Škvarkové pagáčiky

Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Zatiaľ zmiešame múku, masť, vajce, soľ a posekané (alebo pomleté) škvarky a prilejeme kvások. Dobre vypracujeme a necháme vykysnúť (asi hodinu)....

Banánová torta

Cukor,vajce a olej vymiešame, pridáme mlieko, múku s kypriacim práškom a nakoniec kakao. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme. Necháme ho vo forme vychladnúť....

Gaštanový sen

Puding uvaríme z mlieka, Zlatého klasu, vanilkového cukru a žĺtka. Po vychladnutí doň vmiešame heru, práškový cukor, gaštanové pyré a rum. Zmes vyšľaháme do hladka a touto zmesou plníme...